Groepspolis via werkgever

HOSPITALISATIE

Groepspolis via werkgever

In een collectief voorzorgplan van heel wat bedrijven zit op vandaag voor de werknemers steeds vaker een hospitalisatieverzekering inbegrepen. Dat is een mooi voordeel want de werkgever betaalt deze premie voor de aangesloten werknemer vaak deels of volledig zelf. Daarnaast bestaat de optie dat ook de gezinsleden van de werknemer zich in de groepspolis laten opnemen, mits ze bereid zijn de premies zelf te betalen. 

De voordelen van deze groepspolis via de werkgever spreken voor zich, want er wordt helemaal geen onderscheid gemaakt op basis van leeftijd of gezondheid en de premies liggen beduidend lager in vergelijking met een individuele hospitalisatieverzekering. De hospitalisatieverzekering wordt zo ook een niet te onderschatten extralegaal voordeel. 

Wat er gebeurt als van werkgever wordt veranderd of dat door pensioen deze groepspolis wegvalt en dus genoodzaakt is zich opnieuw via een individuele polis te verzekeren? 

Wachtpolis

Bij overschakeling van een individuele naar een collectieve polis of in geval van directe toetreding binnen het collectief voorzorgplan van de werkgever, is ’t opportuun aansluitend een wachtcontract af te sluiten. Dit moet gebeuren ofwel bij de verzekeraar van het individueel contract ofwel bij de verzekeraar van collectieve polis, weliswaar enkel mogelijk als deze polis bij betreffende verzekeraar af te sluiten is. Verzekeringspremie van wachtpolis valt ofwel privé te betalen of door werkgever. 

Contacteer ons voor meer info

Wat betekent dit nu voor de verzekerden?

Het spreekt voor zich dat een dertigjarige bij afsluit van een hospitalisatieverzekering betere voorwaarden krijgt dan iemand die al op pensioenleeftijd is. Het risico van een opname in het ziekenhuis voor een 30-jarige ligt immers lager dan een 60-jarige of iemand op pensioenleeftijd. 

In geval van overstap naar deze groepspolis bij de werkgever waarvoor aansluitend een wachtpolis wordt opgestart, zullen door deze wachtpolis de leeftijd & gezondheidstoestand van iedere aangeslotene -op moment van stopzetting individuele polis of toetreding groepspolis- als ‘t ware worden ‘bevroren’. 

Wat zijn de voordelen van deze polis?

Stel dat men op 30-jarige leeftijd tot groepspolis van de werkgever is toegetreden en vanaf dat moment een wachtpolis is voorzien, dan kan na het wegvallen van de groepsverzekering (bij wijziging werkgever of pensioen) en voldaan is aan zekere voorwaarden, opnieuw de ‘oude’ individuele hospitalisatieverzekering geactiveerd worden of de groepspolis individueel aan dezelfde leeftijdsvoorwaarden verder zetten alsof u nog dertig was. Bovendien hoeft er niet opnieuw een medische vragenlijst ingevuld te worden en mag de verzekeraar geen uitsluitingen inroepen voor aandoeningen die tijdens de looptijd van groepsverzekering zijn voorgevallen. Tenslotte en zeker niet onbelangrijk, de aangeboden premie wordt dan niet op de werkelijke leeftijd gebaseerd maar op deze van 30 jaar.

Het aanbod van aanvullende hospitalisatieverzekeringen, zowel individueel, via groep als de uitbreidingen, is ruim en elke polis heeft zijn sterke en zwakke punten. Vanuit onze ervaring verlenen we in de keuze van verzekeraar en bijhorende formules het gepaste advies!

Nood aan advies, contacteer ons

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

SERVICE

“Maak je geen zorgen. Wij doen de rest.”

Bereken zelf je
​​​​​​​verzekering op maat

Ontdek Meer

Beheer je eigen dossier
​​​​​​​met onze e-tools

Ontdek Meer